Digi- ja väestötietoviraston toteuttamaa suuri digitaitokysely selvittää suomalaisten digitaitojen tason

10.3.2020

Arvoisat keskipohjalaiset!

Digitaaliset palvelut ovat ensisijaisina jo v. 2023. Millaiset ovat sinun tai läheisesi digitaidot? Vastaattehan tärkeää digitaitokyselyyn. Sillalla voit vastata myös paperilomakkeellaSelvitämme kyselytutkimuksen avulla suomalaisten digitaitoja ja digipalvelujen käytön sekä sähköisen asioinnin avun tarvetta.   
Kysely on tarkoitettu kaikille, myös heille, jotka eivät käytä älylaitteita tai asioi itse sähköisesti.  
Kyselyyn toivotaan vastauksia monipuolisesti erilaisilta digipalvelujen käyttäjiltä aloittelijoista tehokäyttäjiin. Kysely on osa valtiovarainministeriön rahoittamaa ja Digi- ja väestötietoviraston toteuttamaa valtakunnallista digituen koordinaatiota.

Digituen tavoitteena on varmistaa, että kaikilla kansalaisilla on riittävät digitaaliset taidot sekä mahdollisuus saada apua joustavasti, itselle sopivalla tavalla.

Digi- ja väestötietovirasto vastaa digituen valtakunnallisesta kehittämisestä.

Kysely on ensimmäinen digitaitojen valtakunnallinen kartoitus, jonka avulla saamme tärkeää tietoa digituen ja digipalvelujen kehittämisen tueksi. 

Kysely toteutetaan suomeksi, ruotsiksi, englanniksi ja saamenkielillä.

Kyselyyn voi vastata sähköisesti osoitteessahttps://www.netigate.se/ra/s.aspx?s=862471X217583000X37559 tai paperilomakkeella, joita digituen alueelliset koordinaattorit jakavat ympäri Suomea.

Paperilomakkeita tulee muun muassa kirjastoihin ja osaan yhteispalvelupisteitä.  Vastauksia kerätään maaliskuun ajan.

Kiitos avustasi!

Ystävällisin terveisin,

Asko Eerola

Projektipäällikkö

Digituki-hanke/Keski-Pohjanmaan liitto

+358 44 7727 877

asko.eerola@keski-pohjanmaa.fi