Painoi mieltä huoli koronavirus tai muu kriisi tai murhe, keskusteluapua on saatavilla joka päivä. 


Mielenterveyden keskusliitto

Tarvitsetko tietoa tai kaipaatko kuuntelijaa? Jos sinulla on huoli omasta tai läheisesi mielenterveydestä, omat keinot ovat hukassa, koet olevasi yksin huolesi kanssa tai mietit, mistä saisit apua, soita tai chattaa meille. Et ole tilanteesi kanssa yksin. Jutellaan ja etsitään yhdessä ratkaisua asiaasi

https://www.mtkl.fi/mista-apua/


Valtakunnallinen puhelinneuvonta  koronaviruksesta on avattu valtakunnallinen puhelinneuvonta, joka tarjoaa yleistä tietoa koronaviruksesta. Neuvonnan numero on 0295 535 535. Puhelinneuvonta on auki arkipäivisin klo 8-21 ja lauantaisin klo 9-15. Puhelinneuvonnasta ei saa terveysneuvontaa eikä ohjausta päivystyksellisissä akuuteissa oireissa.

Ensi- ja turvakotien liitto tehostaa verkkoauttamista. Kaikki chatit ovat auki arkisin klo 12-18 sekä lauantaisin klo 14-17 . Chat -keskusteluissa saat apua moneen elämäntilanteeseen: väkivaltaan, lapsiperheen erotilanteessa, vauvan unipulmiin ja muihin vauvaperheen haasteisiin tai, kun päihteet aiheuttavat huolta.

HelsinkiMission uusi palvelu Juttukorva tarjoaa keskusteluseuraa yksinäisille. Järjestön työntekijät vastaavat puhelimeen maanantaista perjantaihin klo 13-15.numerossa 045 341 0504. Juttukorvaan voivat soittaa kaiken ikäiset yksinäiset kaikkialta Suomesta.

HelsinkiMission palvelut Senioreille: aamukorva kuuntelee joka aamu klo 5–8 numerossa 09 2312 0210. Aamukorva tarjoaa kuulijan ja keskustelukumppanin yli 60-vuotiaille. Puheluun vastaa tehtävään koulutettu vapaaehtoinen.

Senioripysäkki-yhteydenottopuhelin palvelee ma–to klo 9–11 numerossa 09 2312 0260 Senioripysäkki-puhelimessa HelsinkiMission ammattiauttajat tarjoavat keskusteluapua yli 60-vuotiaille.

Kriisipuhelin suomeksi 09 252 50111 auki 24/7 Kriisipuhelimeen voi soittaa nimettömänä ja luottamuksellisesti. Puhelimessa vastaavat kriisityön ammattilaiset sekä koulutetut vapaaehtoiset ympäri Suomea. 

Lasten ja nuorten puhelin vaikeisiin elämäntilanteisiin ei saa jäädä yksin! Puhuminen ja kirjoittaminen helpottaa oloa.
Lasten ja nuorten puhelimeen, chattiin ja kirjepalveluun voit ottaa luottamuksellisesti yhteyttä. Soita puh. 116 111 ma–pe klo 14–20, la–su klo 17–20

MIELI Suomen Mielenterveys ry  Tukinetistä tukea elämän eri kriisitilanteisiin kellon ympäri.Tukinetissä toimii reaaliaikainen Solmussa-Chat aikuisille. Sekasin-chatissä voit keskustella mistä tahansa mieltäsi askarruttavasta kysymyksistä ja aiheista. Pääset keskustelemaan nimettömänä kahden kesken, koulutettujen vapaaehtoisten ja mielenterveyden ammattilaisten kanssa. Pääset suoraan Sekaisin-Chattiin linkin kautta. 

MLL Tukea perheille löytyy linkin alta. Vanhempainnetin Chat päivystää ma, ti ja pe klo 10–13 ja torstai klo 17-20

Nuorten netti Tukea ja tekemistä, tietoa ja keskusteluja. Täällä toimii myös satunnaisesti ryhmächat.

Omaishoitajaliitto valtakunnallinen omaishoidon neuvontapuhelin palvelee omaishoidon kysymyksissä niin omaishoitajia kuin omaishoidon parissa työskenteleviä ammattilaisia. Numeroon 020 7806 599 voi soittaa ma–to klo 9–15. Omaishoitajaliiton neuvojat vastaavat Kysy omaishoidosta -chatin kautta omaishoitoon liittyviin kysymyksiin. Chat palvelee neuvonta-aikoina ma-pe klo 9-12.

SPR Punaisen Ristin maksuttomassa auttavassa puhelimessa voi keskustella koronavirusepidemian aiheuttamista huolista ja murheista suomeksi. Puheluihin vastaa koulutetut henkisen tuen vapaaehtoiset maanantaista perjantaihin kello 9-21 numerossa 0800 100 200. Punaisen Ristin auttava puhelin ei ole neuvontanumero eikä siellä tarjota esimerkiksi terveysneuvontaa tai apua mielenterveysongelmiin. Tarvittaessa vapaaehtoinen voi kertoa, mistä niihin saa apua.

Valtakunnallinen kirkon palveleva puhelin, netti ja chat löytyvät täältä kirkon keskusteluapu
Päivystäjät ovat vaitiolovelvollisia koulutettuja vapaaehtoisia ja kirkon työntekijöitä. Yhteyttä voi ottaa nimettömänä.

Palveleva puhelin 0400 22 11 80 avoinna joka ilta klo 18-24.
Chat palvelee ma-pe klo 12-20 Keskustelut ovat kahdenkeskisiä. Yhteydenottaja näkyy päivystäjälle nimettomänä.

Kaikille avoinna olevasta Mielenterveystalosta löydät tietoa, omahoito-ohjelmia, op​paita, oirenavigaattoreita sekä palveluhakuja. Mielenterveystalossa on tarjolla myös nettiterapiaa jonne pääsee lääkärin lähetteellä ympäri Suomen. ​Ammattihenkilöille on omat kirjautumisen takana olevat tietosisältönsä

https://www.mielenterveystalo.fi/

Ylen digitreenit Apua poikkeusoloihin! Tähän on koottu Digitreenien ohjeita, joiden avulla käytät ja hyödynnät älylaitetta paremmin – sekä löydät ajanvietettä. Digitreenit linkki