Paikka auki -hanke

SILTA yhteisöklubilla toimii Paikka auki-avustuksella silta-avustaja. Yhteisöklubilla avustajan rooli on tärkeä, sillä hän huolehtii ja vastaanottaa yhteisöklubin kävijöitä. SILTA-avustaja toimii myös hankkeissa olevien työntekijöiden sekä järjestösuunnittelijan työparina ja apuna. 

SILTA yhteisöklubille paikka auki -hanketta haettiin, sen avulla pystyimme palkkaamaan vaikeasti työllistettävän henkilön osaikatyöhön kahdeksi vuodeksi.

Paikka auki- hanke on sosiaali- ja terveysministeriön (STM) avustusohjelma vuosille 2018-2021. Ohjelman tarkoituksena on edistää vaikeasti työllistyvien henkilöiden työllistymistä tarjoamalla heille työpaikkoja sosiaali- ja terveysalan järjestöissä. Voit lukea lisää aiheesta Paikka auki -hankkeen nettisivuilta.

Yhteyshenkilö Paikka auki- hankkeen asioissa toimii järjestösuunnittelijamme Lasse Nygård. 

Sivupalkin kuva saatavissa täältä.

Päivitetty 21.10.2020

Tarina Marialta

"Olen Maria ja työskentelen Silta-avustajana Paikka auki- hankkeen kautta. Minulle tarjoutui mahdollisuus jatkaa työskentelyni Sillassa. Ensimmäisen kerran tulin Sillalle maaliskuussa 2017, kuntouttavan työtoiminnan kautta. Olin ollut pitkään työttömänä ja halusin jo päästä työelämään kiinni. Täällä sain tehdä monipuolisia työtehtäviä, asiakaspalvelusta toimistotehtäviin, joka sopii minulle hyvin.

Tammikuussa 2018 siirryin työskentelemään palkkatuella koko vuodeksi, sain mahdollisuuden jatkaa paikassa, joka oli entuudestaan tuttu. 2019 olin työttömänä ja kävin työharjoittelussa ja yhden taloushallinnon kurssin.

Helmikuussa 2020 minulle tarjoutui mahdollisuus palata Sillalle Paikka auki hankkeen kautta. Minulla on mahdollista työskennellä kaksi vuotta osa-aikaisena. Tämä mahdollisuus on minulle tärkeä, koska saan työskennellä tutussa paikassa ja saan olla osana työyhteisöä.

Tämä kevät on opettanut sen, että joustavuutta ja luovuutta löytyy tarvittaessa. Olen myös saanut kokea etätyöskentelyn hyödyt ja haitat."

-Maria Korhonen, Silta-avustaja