Blogi #10

eVILJO yhdistysrekisteriin rekisteröityminen

Edellisessä blogissamme me esittelimme teille eVILJO-yhdistysrekisteriä sekä sen yhdistyksille tarjoamia ominaisuuksia. Tällä kertaa me opastamme teitä, kuinka pääsette itse rekisteröitymään eVILJO:on ja siten myös hyödyntämään näitä kaikkia ominaisuuksia!

Rekisteröityminen

Rekisteröityminen yhdistysrekisteriin alkaa eVILJO:n etusivulta. Etusivun yläpalkissa on painike ”Rekisteröidy”, jota klikkaamalla sinut siirretään rekisteröitymisen ”aloita tästä” sivustolle. Ensimmäisellä sivulla täytetään yhdistyksen, yhteisön tai toimijan perustiedot. Pakolliset tiedot on merkattu tähdellä *.

Sivun alalaidassa on rekisteröitymistä varten käytettäviä hyödyllisiä linkkejä, joista voit tarkastaa esimerkiksi Y-tunnuksen tai yhdistysrekisterinumeron. Kun olet täyttänyt tarvittavat tiedot, paina sinistä ”seuraava” painiketta.

Kuva 1. Ensimmäinen sivu, jolta tietojen täyttäminen aloitetaan. Ylhäällä olevasta numeropalkista näet edistymisesi rekisteröimisessä. Tähdellä (*) merkityt kohdat ovat pakollisia täytettäviä.

Toisella sivulla kysytään yhteyshenkilöitä. eVILJO:on rekisteröityäkseen yhdistyksen, yhteisön tai toimijan tulee ilmoittaa kahden yhteyshenkilön tiedot. Kun nämä ovat täytetty voidaan jälleen painaa sinistä ”seuraava” painiketta.

Kolmannella sivulla annetaan kuvaus toiminnasta. Aluksi on muutama monivalinta ja näiden jälkeen kirjoittamista vaativia avolaatikoita. Voitte rastittaa useamman kohdan, mikäli koette, että toimintanne on esimerkiksi sekä paikallista että maakunnallista. Myös paikkakuntia voi valita useamman. Kirjallisissa kohdissa teitä pyydetään kuvailemaan ja kertomaan toiminnastanne ja sen tarkoituksesta. Näihin kannattaa vastata huolella ja kattavasti, jotta eVILJO sivullanne vierailevat saavat teistä parhaan mahdollisen näkemyksen! Viimeisessä avolaatikossa teidän tulee antaa 5–10 toimintaanne kuvaavaa sanaa. Nämä sanat on erotettava toisistaan pilkuilla. Sivun lopussa voitte myös lisätä käyntikorttiinne valokuvan. Nämä kohdat täytettyänne voitte siirtyä eteenpäin.

Neljännellä sivulla valitaan toimiala ja yhdistysluokittelu. Valitse toimintaa parhaiten kuvaavat toimialaluokat. Voit valita yhden tai useamman toimialaluokan, joka vastaa toimintaanne. Tämän jälkeen voitte jälleen siirtyä eteenpäin seuraavalle sivulle.

Kuva 2. Sivulla viisi vastataan yhteistyöhön liittyviin avokysymyksiin.

Sivulla viisi (kuva 2) kuvataan yhteistyötä. Sivulla on avolaatikoita, joihin on mahdollista kirjoittaa, millaista yhteistyötä teillä on nyt ja millaisia yhteistyömahdollisuuksia jatkossa olisi. Tässäkin kohdassa kannattaa olla mahdollisimman huolellinen ja tarkka, jotta mahdolliset yhteistyökumppanit saavat heti hyvän vaikutelman teistä! Kun nämä laatikot on huolellisesti täytetty, voitte siirtyä sivulle kuusi, jossa täytetään toimipaikan tiedot. Mikäli teillä ei ole vakituista toimipaikkaa voitte siirtyä suoraan eteenpäin sivulle 7 Internet-tiedot. Sivulla 7 teitä pyydetään täyttämään muut osoitteet, joilta te internetistä löydytte. Linkit on mahdollista kopioida ja liittää muilta sivuilta.

Sivulla 8 teitä informoidaan seuraavaksi antamienne tietojen käytöstä. Tämä ohjeistus pätee sivuille 9–11. Mitään antamistanne tiedoista ei näytetä julkisesti. Sivulla 9 teiltä kysytään hanketoiminnasta sekä kansainvälisestä toiminnasta, sivulla 10 budjetista, tulonlähteistä ja yhteistyötahoista sekä sivulla 11 jäsenmäärästä, vapaaehtoisista ja palkatusta henkilöstöstä.

Viimeisellä sivulla 12 käsitellään eVILJO-tunnusta. Tätä varten sinun tulee jälleen kirjoittaa nimesi ja sähköpostiosoitteesi, johon eVILJO-tunnus lähetetään. Tunnuksen avulla pääsette kirjautumaan eVILJO:on ja voitte muokata antamianne tietoja. Tunnuksen avulla voitte myös käyttää ominaisuuksia!

Mikäli teillä herää jotakin rekisteröitymiseen liittyviä kysymyksiä, niin me Sillalla opastamme teitä mieluusti!