Blogi #3

Sähköpostin luominen Gmailiin

Tällä kerralla tutkitaan sähköpostipalveluja ja tilin luomista palveluun. Sähköposti on nykyään erittäin tärkeä sekä kommunikoinnissa, mutta myös erilaisiin kirjautumisiin tarvitaan sähköpostiosoite. Tässä tekstissä tutustumme yhteen maailmallakin suosituimpaan, maksuttomaan sähköpostiin, eli Gmailiin. 

Tulevissa blogeissa tutustumme myös toiseen suosittuun sähköpostipalveluun nimeltään Outlook! 

Gmail:

Gmail on Googlen sähköposti, joka on maailman suosituimpia. Gmail on erittäin monikäyttöinen, sillä sen avulla on pääsy kaikkiin Googlen palveluihin, kuten Google kalenteri tai Google Play. Gmailin avulla voi myös käyttää Google Meet -palvelua, jonka avulla voi järjestää videopalavereja, tai soittaa muuten vaan ystävälle videopuhelu maksutta. Googlen palveluja, kuten Gmailia, voi käyttää kaikilla laitteilla! Mobiilisovellus löytyy Google Play kaupasta tai AppStoresta, tai voi olla jo valmiiksi puhelimella/tabletilla.

Gmailin yhteydessä tulee samalla Google tili, ja sen Google Drive, joka on varmuuskopiointipalvelu, eli pilvipalvelu, joista kirjoitamme myöhemmin oman blogin. Google Drive tilaa saa 15 Gt maksutta. Gt, eli gigatavu, viittaa tiedoston kokoon.

Halutessanne voitte tutustua myös googlen omaan ohjeistukseen Gmail-tilin luomisesta! 

Kuva 1. täytettävä lomake, jolla sähköposti luodaan.

Gmail-sähköpostin luominen

1. Kirjoita Googlen hakuun ”Luo Google tili”, jonka jälkeen paina ylintä tulosta. Voit myös mennä avautuvalle sivulle tästä linkistä.

2. Täytä tietosi lomakkeeseen (kuva 1.). Ensin kirjoitat omat tietosi kohtiin "Etunimi" ja "Sukunimi". Tämän jälkeen kohdassa "Käyttäjätili" keksit tilillesi nimen. Huomaa, että käyttäjätunnuksesta muodostuu uusi sähköpostiosoitteesi.  Tämän jälkeen kohdassa "Salasana" luot tilillesi salasanan, jonka tulee olla turvallinen. Voit lukea Googlen ohjeistuksia hyvän salasanan luomiseen tästä linkistä. Kirjoita kyseinen keksimäsi salasana uudestaan kohtaan "Vahvista". 

3. Kun kaikki kohdat on täytetty oikein, paina Seuraava. Eteesi avautuu uusi lomake (kuva 2.), täytä sen tiedot. Kohdat, joissa lukee perässä (valinnainen) eivät ole pakollisia täytettäviä. 

Kuva 2. Toinen täytettävä lomake, joka tulee täyttää tilin luomiseksi.

4. Kun kaikki kohdat on täytetty oikein, paina Seuraava. Tämän jälkeen sinun kannattaa lukea Tietosuoja ja käyttöehdot, jotka avautuvat eteesi (kuva 3.). Luettuasi, voit painaa hyväksymisen, ja luoda tilin.

Kuva 3. Tietosuoja ja käyttöehdot kannattaa lukea. Ne tarjoavat paljon tärkeää tietoa.

5. Tili on luotu! Valikon löydät sivun (kuva 4.) oikeasti yläreunasta (pienistä laatikoista koostuva harmaa neliö). Sieltä löydät kaikki palvelut. Voit rauhassa tutustua palveluihin ja ottaa käyttöön sinulle soveltuvat.

Käymme tulevissa blogeissa enemmän läpi edellä mainittuja Googlen erilaisia palveluja sekä niiden käyttöä!

Kuva 4. Valikko sijaitsee selaimen oikeassa yläreunassa. Valikko on harmaista pienemmistä laatikoista koostuva neliö. Valikosta on löydettävissä Gmailin tarjoamat palvelut, joihin perehdymme tarkemmin myöhemmässä blogissa.

Turvallista surffailua toivottaa SILTA yhteisöklubi!