Blogi #5

Sähköpostin luominen Outlookiin

Tämän kertaisessa blogissa käymme läpi Outlook sähköpostia sekä perehdymme siihen, kuinka voitte luoda tilin kyseiseen palveluun. 

Outlook on Microsoftin oma sähköpostipalvelu, joka aiemmin käsitellyn Gmailin lisäksi, on erittäin laajassa suosiossa. Outlook tuo mukanaan sähköposti- sekä kalenteripalvelun. Outlookissa sähköpostiviestin enimmäiskoko on 33 Mt, eli suurempi kuin Gmailin. Myös Microsoftilla on käytössä pilvipalvelu OneDrive, jota voi hyödyntää jaettaessa suuria tiedostoja. Peruspalvelut ovat maksuttomia.

Microsoftin palveluja, kuten Outlookia, voi käyttää kaikilla laitteilla. Mobiilisovellus on löydettävissä ilmaiseksi Google Play kaupasta tai AppStoresta.

Seuraavaksi katsotaan vaihe vaihelta ohjeet siihen, kuinka voit luoda itsellesi sähköpostin Outlookiin. 

Outlook-sähköpostin luominen:

1. Kirjoita Googleen ”Outlook” ja paina ensimmäistä suomenkielistä linkkiä, tai mene suoraa tähän osoitteeseen.

2. Paina sivulta ”Luo maksuton tili”. (Katso Kuva 1.)

Kuva 1. Pääset luomaan Outlook sähköpostin painamalla "Luo maksuton tili" -painiketta. Kuvassa kyseinen painike on ympyröitynä.

3. Kirjoita sähköpostiosoite, jonka haluat itsellesi. Huomaathan, että jotkin osoitteet voivat olla jo varattuja. Tällöin sinun tulee keksiä vaihtoehtoinen nimi tai valita jokin valmiista räätälöidyistä nimistä, joita Outlook sinulle ehdottaa.

4. Valitse viereisestä valikosta, haluatko sähköpostin olevan jotain@outlook.com vai jotain@hotmail.com loppuinen. (Katso Kuva 2.)

5. Kun olet valinnut uuden sähköpostisi, paina Seuraava. Määritä sen jälkeen salasanasi. (Katso Kuva 3.)

Kuva 2. Ympyröidystä kohdasta voit valita sähköpostisi lopun.
Kuva 3. Määritä itsellesi hyvä ja turvallinen salasana. Halutessasi klikkaamalla "Näytä salasana" näät kirjoittamasi salasanan. Huomioi, että tällöin myös muut läsnäolijat voivat nähdä mitä kirjoitat.

6. Salasanan luonnin jälkeen, paina Seuraava. Painamalla Seuraava, hyväksyt samalla palvelusopimuksen. Täytä tarvittavat tiedot, kuten nimesi ja syntymäpäiväsi. Paina aina Seuraava, kun olet valmis.

(7. Sinulle tulee mahdollisesti tehtävä, suorita se annettujen ohjeiden mukaisesti, ja paina Seuraava. Tehtävän tarkoituksena on toimia turvana, jotta tilin tekee oikea ihminen.) 

Tilisi on nyt valmis ja pääset automaattisesti sähköpostikansioon. Tulevissa julkaisuissa tulemme käymään tarkemmin läpi mitä kaikkea voit nyt tehdä uudella sähköpostiosoitteellasi, ja miten voit hyödyntää Microsoftin palveluja!

Jos sinulle jäi jotain kysyttävää, ota ihmeessä yhteyttä meihin!