Blogi #6

Outlook sähköpostin käyttö ja hyödyntäminen

Edellisessä blogissa käsittelimme Outlook sähköpostitilin luontia. Löydät kyseisen julkaisun tästä linkistä.  Tämän kertaisessa blogissa perehdymme paremmin Outlook sähköpostin käyttöön ja sen ominaisuuksiin.


Sähköpostin käyttö

Avatessasi Outlook sähköpostin päädyt kuvan 1. kaltaiselle näytölle, jota tässä blogikirjoituksessa kutsumme perusnäytöksi. Perusnäytön vasemmasta reunasta näet kaikki sähköpostissasi olevat kansiot. Voit halutessasi muokata kansioita painamalla hiiren oikeaa näppäintä valitsemasi kansion kohdalla, ja luoda esimerkiksi alakansion, tai siirtää kansion suosikeiksi. Suosikeiksi kannattaa lisätä sinulle itsellesi tärkeitä ja eniten käyttämiäsi kansioita. Vasemmalla alhaalla (kts. Kuva 1.) on kirjekuoren kuva, jonka avulla pääset aina takaisin sähköpostilaatikkoon. Sen vieressä on kalenterin kuva, josta pääsee tutustumaan kalenteriin tarkemmin.

Kuva 1. perusnäyttö, joka aukeaa aina kirjautuessasi Outlookin sähköpostiin. Vasemmalla alhaalla näet ympyröitynä kirjekuoren sekä sen vieressä kalenterin.

Sähköpostin saa auki klikkaamalla vasemmalla kansiossa sijaitsevaa viestiä (kts. Kuva 2.). Sähköpostiviesti avautuu luettavaksi kenttään oikealle. Viestin yläpuolelle avautuu valikkorivi, jonka avulla voit mm. poistaa saamasi viestin tai siirtää sen eri kansioon. Viestiin reagoimiseen ja vastaamiseen liittyvät ohjeet löytyvät kuvasta 3. 

Kuva 2. saamasi sähköpostiviesti avautuu oikealla sijaitsevaan kenttään. Viestissä on nähtävissä sen saa-pumisaika sekä viestin lähettäjä sekä vastaanottaja.
Kuva 3. oikealla ympyröitynä valikko, jonka avulla voit vastata, lähettää edelleen tai välittää viestin.

Halutessasi kirjoittaa uuden sähköpostin klikkaa perusruudussa sijaitsevaa "Uusi viesti" -painiketta. Tällöin sinulle avautuu kuvan 4. kaltainen ruutu. 

Lähettääksesi viestin sinun tulee lisätä viestille vastaanottaja, eli vastaanottajan sähköposti. Jos haluat lähettää saman viestin useammalle voit laittaa vastaanottajaksi toisenkin sähköpostiosoitteen. Voit myös lähettää kopion tai piilokopion viestistäsi.(Huom.! Piilokopion vastaanottajat eivät näe kenelle kaikille kyseinen viesti on lähetetty!) 

Lisää viestillesi otsikko/aihe sille varattuun kohtaan ja kirjoita itse viesti alle suurimpaan varattuun kohtaan. 

Jos haluat lähettää viestin heti, voit painaa vain kohdasta lähetä, mutta jos haluat ajastaa viestin lähtemisen, paina punaisella ympyröidystä kohdasta.

Kuva 4. Uusi viesti -painike sijaitsee vasemman yläreunan tuntumassa. Voit lähettää viestin mustalla ympyröidystä painikkeesta "Lähetä".

Voit lisätä sähköpostiviestiisi erilaisia liitteitä ja muokata kirjoittamasi tekstin ulkoasua kätevästi. Sinun on mahdollista liittää viestiin esimerkiksi kuvia tai tiedostoja. Alla olevasta kuvasta (Kuva 5) on nähtävissä tarkemmat ohjeistukset viestien muokkaukseen!

Kuva 5. Sinun on mahdollista räätälöidä viestistä hyvin omannäköisesi esimerkiksi hymiöiden avulla!

Tällaista on Outlook sähköpostin käyttö yksinkertaisimmillaan. Sähköpostin lisäksi Outlook tarjoaa käyttöösi kalenterin, OneDrive -pilvipalvelun sekä monia muita näppäriä sovelluksia! 

Jos olet kiinnostunut kuulemaan tai oppimaan lisää palveluista, niin ole yhteydessä SILTA yhteisöklubin henkilökuntaan. Digitukea on aina saatavilla!