Blogi #9 

eVILJO-yhdistysrekisteri

eVILJO-yhdistysrekisteri on otettu käyttöön vuonna 2014. Yhdistysrekisteri luotiin yhdistyksille aktiivisen kansalaistoiminnan tueksi. eVILJO:n kehittämisen yhteistyössä oli tuolloin mukana Keski-Pohjanmaan liitto, Kosila Digimedia, KOSTI ry, Keskipohjalaiset Kylät ry, Keski-Pohjanmaan liikunta ja Keski-Pohjanmaan kulttuuriliitto.

Rekisterin tavoitteena on alusta saakka ollut vahvistaa yhdistyksien viestintää, saavutettavuutta sekä verkostoitumista. Rekisteri onkin tuosta asti tarjonnut yhdistyksille kotisivun, tapahtumakalenterin sekä käyntikortin. Nämä ovat olleet tärkeitä asioita etenkin sellaisille yhdistyksille, joilla ei muutoin ole ollut omia nettisivuja tai toimitiloja.

Nykyisin eVILJO tarjoaa kansalaisille ja yhdistystoimijoille paljon erilaisia mahdollisuuksia, joita pyritään säännöllisesti kehittämään. Ilman rekisteröitymistä kansalaisten ja yhdistysten on mahdollista etsiä ja tarkastella eVILJO:n yhdistysrekisteristä sinne rekisteröityneitä yhdistyksiä eri hakusanojen ja -ehtojen, paikkakuntien sekä toimialojen mukaisesti. Sivustolla on mahdollista tarkastella myös kaikkia rekisteröityneitä yhdistyksiä kerralla, ne järjestyvätkin yhdellä napinpainalluksella näppärästi aakkosjärjestykseen.

eVILJO:on rekisteröityneet yhdistykset saavat käyttöönsä useita toimintoja, joista yksi on tiedotustoiminto, jolla he voivat tiedottaa eVILJO:n käyttäjiä omista ajankohtaisista ja tärkeistä asioistaan. Tiedotteet näkyvät niin halutessa myös eVILJO:n etusivulla "yhdistykset ja yhteisöt tiedottavat" -osiossa. Toinen paljon käytetty toiminto on eVILJO:n sivustolle linkitetty KPK:n tapahtumakalenteri, jonne yhdistykset voivat ilmaiseksi lisätä omia tapahtumiaan. Lisäksi eVILJO:ssa on vapaaehtoistoimintaa -osio, jonne yhdistysten on mahdollista ilmoittaa, mikäli heillä on tarvetta vapaaehtoisille.

Mikäli teitä alkoi mietityttämään jokin asia eVILJO yhdistysrekisteriin liittyen voitte olla yhteydessä SILTA yhteisöklubin järjestösuunnittelija Lasse Nygårdiin tai Järjestöt mukana muutoksessa Keski-Pohjanmaalla -hankkeen osallisuusagentti Saku Piispaseen. Myös eVILJOn sivulta löytyvästä usein kysyttyä osiosta löytyy valmiita vastauksia kysymyksiin!

Ollaan jatkossakin näkyvillä ja tavoitettavissa - ollaan eVILJO:ssa.